Čiovo

Čiovo je otok koji je spojen s Trogirom mostom te u produžetku mostom na kopno. Otok nudi mnoga mjesta za odmor, zabavu, plivanje i dugih aktivnosti. Ima mnogobrojna pred-romaničke i antičke crkvice te bogatu mediteransku vegetaciju. Prvotno korišten od Grka za sadnju maslina i vinograda. Otok se sastoji od malih mjesta redom Miševac, Mastrinka, Arbanija, Žedno, Slatine (općina Split), Orkug Gornji i Okrug Donji (općina Okrug).

 

Biciklističke i pješačke staze otoka čiova su duge cca. 70km i protežu se od sjever-istoka prema jugo-istoku otoka. Dok šetate ili vozite imate priliku vidjeti otvoreno more prema srednjodalmatinskim otocima, te ovisno gdje ste možete vidjeti Šoltu, Vis, Hvar i Brač.

 

Vegetacija na otoku su tipično mediteranska: maslina, smokva, vinova loza i citrusi. Domaćini otoka pretežno imaju nekolicina njih u svojim vrtovima i time održavaju tradiciju u izradi domaćih proizvoda.

 

U Okrugu Gornjim, točnije Mavarštici se nalazi škola ronjenja koji također nude podmorske izlete koja vas vode na prekrasne podvodne grebene gdje možete upoznati podmorski život Mediterana otoka Čiova.

Osim prekrasnog krajolika i prirode, Čiovo nudi razne aktivnosti i restorana uzduž obale koja vam mogu samo uljepšati odmor na Otoku, samo je potrebno opustiti se i uživati.

kissclipart-travelling-icon-clipart-trav

KARTA OTOKA

Otočne ceste te pješačke i biciklističke staze

depositphotos_132090260-stock-illustrati

LINIJA TROGIR

Brodska linija Arbanija - Trogir

ferry-boat-ship-ocean-cruiser-512.png

LINIJA SPLIT

Bura line

Brodski prijevoz do Splita

bus-stop-sign-clipart-clipart-panda-free

AUTOBUS

Raspored vožnje autobusa

Čiovo - Trogir

KONTAKT

Turistička zajednica grada Trogira

Trg Ivana Pavla II/1​, 21220 TROGIR

Tel: +385-21-885-628

email: info@visittrogir.hr

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
PREČACI

© 2018 Turistička zajednica grada Trogira