Drvenik

DRVENIK VELI

Otok Drvenik Veli pripada skupini Srednjodalmatinskih otoka i prostire se na površini od 11,69km2 s obalnom crtom od 23,885km. Najviši mu je vrh Buhalj visine 178m, a centar je naselje Drvenik Veliki. Otok administrativno pripada gradu Trogiru. Između kopna i otoka je Drvenički kanal, a zapadno od njega se nalazi Drvenik Mali s kojim ga dijeli tjesnac Drvenička vrata. Jugoistočno se nalazi otok Šolta i među njima šoltanski kanal. Oko otoka se prostire još nekoliko manjih otoka i otočića: Malta, Mali i Veliki Krknjaš, Mačaknar i Orud. Sama obala je puna šljunčanih i pješčanih plaža od kojih je vrijedno spomenuti uvale: Grabule koja je zaštićena od vjetrova, Solinsku i Pernaticu. Kod otočića Krknjaša na istočnoj strani otoka je prekrasna pješčana plaža s odličnim mjestom za sidrenje, a davno već prepoznata kao mjesto dobrog odmora.

 

DRVENIK MALI

Otok Drvenik Mali pripada skupini Srednjodalmatinskih otoka i prostire se na površini od 3,43km2 s obalnom crtom od 12,024km. Najviši mu je vrh Glavica visine 79m. Administrativno pripada gradu Trogiru koji je smješten sjeveroistočno od otoka na udaljenost od oko 10 nautičkih milja.

Otok je nastanjen i ima nekoliko manjih naselja: Borak, pri moru Velika i Mala Rina, Dolići i Petomavar, a u  unutrašnjost otoka Velika i Mala Kuknara. Sva događanja se ipak pretežno odvijaju u luci Borak. Svoj otok stanovnici zovu Ploča.

 

 

Ovi otoci vam pružaju mogućnost aktivnog odmora, daleko od urbanog i stresnog načina života. Ponovo čete otkriti prirodu koju ste zaboravili u užurbanoj svakodnevici: duge šetnje, mirise dalmatinskog bilja, zvukove udaranja mora o kamen, ljetnu pjesmu cvrčka, šum maestrala u kosi. Otoke okružuju rajske plaže s čistim morem bez prevelike betonizacije i apartmanizacije. Ovdje doživljavate povratak prirodi u njenom istinskom obliku. Tu ćete pronaći rogače, masline, mediteransko bilje i izvorne drveniške naranče.

kissclipart-travelling-icon-clipart-trav

KARTA OTOKA

Otočna karta sa pješačkim i biciklističkim stazama

ferry-boat-ship-ocean-cruiser-512.png

TRAJKTNA LINIJA

Raspored Trogir - Drvenik

Polazna stanica Soline

KONTAKT

Turistička zajednica grada Trogira

Trg Ivana Pavla II/1​, 21220 TROGIR

Tel: +385-21-885-628

email: info@visittrogir.hr

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
PREČACI

© 2018 Turistička zajednica grada Trogira